Foto’s!

Beste mensen,

Ruim een week na mijn thuiskomst is het me eindelijk gelukt om een kleine selectie uit mijn 2800(!) foto’s te maken, én om software op mijn weblog te installeren om die foto’s ook nog online te kunnen zetten. Met pijn en moeite heb ik vervolgens weer veel mooie foto’s uit die selectie weten te schrappen, om te voorkomen dat jullie drie dagen bezig zijn met foto’s kijken… Uiteindelijk ben ik gekomen tot een Top-101, die je kunt bereiken via het menu aan de rechterkant (onder het kopje ‘Overig’), of via deze link. Update: helaas is de plugin voor het fotoalbum niet meer beschikbaar…

Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | 3 reacties

Ontwenningsverschijnselen

Het is weer wennen aan Nederland. Wennen aan regen, aan temperaturen van één cijfer. Wennen aan het dragen van lange mouwen, aan het moeten meenemen van een jas. Wennen aan het Nederlands, aan het gebrek aan ‘smalltalk’ met de juffrouw achter de toonbank. Wennen aan het schakelen, en wennen aan het gebrek aan stopborden.

Allemaal zaken die ik gisteren, maandag, niet hoefde te ervaren. Vandaag, dinsdag, liggen de zaken anders. De Nederlandse regen, kou, taal, mentaliteit en verkeersituatie was ik gedurende die mooie maand in Amerika behoorlijk ontwend, en dat is weer even opnieuw wennen. Begrijp me niet verkeerd, het is ook heerlijk om weer thuis te zijn, maar eigenlijk had dit bericht dus ‘Herwenningsverschijnselen’ moeten heten, of iets dergelijks.

Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | 10 reacties

Een uurtje korter in LA

Een uurtje korter in de City of Angels, en dat alles vanwege de zomertijd die hier vandaag is ingegaan (2008 wordt het eerste jaar waarin ik tweemaal omschakel van winter- naar zomertijd).

Na het verzetten van de wekker en mijn horloge, ben ik rond half elf in de auto gestapt naar het Griffith Park. Eerste reisdoel was het Travel Town Museum; een gratis museum met een aantal oude locomotieven en wagons aan de noordrand van het park. Meer dan dat was het ook eigenlijk niet en hoewel het wel leuk was om er even rond te wandelen, was ik er na een minuut of twintig weer verdwenen.

Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | 13 reacties

De baalblaar

Vanochtend na een rustig ochtendritueel vanuit het motel naar de metro gelopen, hier vlakbij. Aan het begin van het ‘spannende deel’ van Hollywood Blvd ben ik weer uitgestapt (bij het station Hollywood/Vine), en vanaf daar gewoon wat rondgelopen. Er zijn daar zo’n 2000 stervormen in de stoep gelegd, met daarbij de namen van bekende mensen. In de Lonely Planet las ik de schatting dat je daar de helft ongetwijfeld niet van zou kennen; nou, de Lonely Planet heeft mij ernstig overschat. Ik kende er natuurlijk wel een aardig absoluut aantal, maar het was meer een tiende ofzo… Ik heb trouwens natuurlijk lang niet alle namen gelezen; ik wilde ook nog wat om me heen kijken!

Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | 5 reacties

Twee magische grenzen

Vanochtend heb ik, bij gebrek aan internet (gelukkig deed ‘ie het gisteren nog wel), de televisie maar aangezet om het weerbericht te bekijken. Je zou haast zeggen dat weer in HD-kwaliteit beter is (maar hopelijk is dat toch niet zo, aangezien dit motel geen HDTV heeft). Om half elf, toen ik in de auto zat, was de eerste volgens de lokale weerman ‘magische grens’ bereikt: 70 graden F (21 graden C). Niet verkeerd!

De reis ging naar de Crystal Cathedral. Ik had geen idee of je ‘m wel kon bezoeken (dat had ik op willen zoeken op internet…), maar omdat de omweg niet zo groot was besloot ik er gewoon maar op de gok heen te rijden. Ik hoefde namelijk maar één snelweg verder noordwestwaarts af te slaan dan ik anders gedaan zou hebben, en “maar één snelweg verder” komt hier neer op een omweg van slechts een mijl of drie. Gelukkig was mijn omweg niet voor niets; de kerk was gewoon open, je kon ook binnen een kijkje nemen.

Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | 4 reacties

Geen bordje!!!!

Zoals jullie weten, stond vandaag het zuidelijke einde van de California 1 op het programma. Bij vertrek uit het motel dus zuidwaarts gereden, via Laguna Beach (waarvan ik het centrum niet kon vinden) naar Dana Point, waar de Ca-1 eindigt ter hoogte van de I-5. Ter hoogte van dat punt was de Ca-1 een soort snelweg, waar ik dus sowieso niet had kunnen stoppen, maar er stond niet eens een bordje wat ik had kunnen fotograferen! Gelukkig heb ik vorige week bij het noordelijke einde van de weg het bordje wel kunnen vastleggen…

Na deze teleurstelling ben ik een klein stukje teruggereden naar Dana Point, alwaar ik even aan de kust ben wezen kijken. Of beter gezegd, bij de haven, want daar kwam ik terecht.

Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | 7 reacties

Contrasten

Na mijn gebruikelijke ochtendritueel ben ik vanochtend even na 10 uur in de auto gestapt, oostwaarts over de US-101 richting Oxnard. Van die plaats hebben jullie ongetwijfeld nog nooit gehoord, en dat is ook nergens voor nodig; het enige spannende aan die plaats is dat de California Hiway 1 zich weer splitst van de US-101. Op die weg weer genoten van de prachtige kustlijn, waar de weg – zoals het hoort – weer vlak langs slingerde.

Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | 4 reacties

Dagje Santa Barbara

Heerlijk, vanochtend hoefde ik mijn koffer niet in te pakken! Het was een dagje helemaal gereserveerd voor Santa Barbara, waar het weerbericht voor vandaag luidde: 19 graden Celsius en onbewolkt.

Na de dag lekker rustig te zijn begonnen, ben ik even na 10 uur in de auto gestapt en naar het visitor center gereden. Daar een foldertje opgehaald over de Red Tile Tour, een uitgezette wandeling door het centrum, gelegen rondom State Street. Daarna teruggereden naar het motel, de auto geparkeerd en naar het centrum gewandeld.

Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | 2 reacties

Nog steeds ‘ohh’ en ‘aah’!

Zoals jullie ongetwijfeld gemerkt hebben, heb ik gisteren niet van me laten horen. Wederom heb ik mijn uiterste best gedaan, maar geen internet kunnen vinden. Een tip: als je Wi-Fi nodig hebt, slaap niet in Motel 6! Gisteren was dan ook vermoedelijk mijn laatste nacht ooit in een Motel 6…

Hieronder in de gebruikelijke volgorde mijn twee belevenissen: eerst lees je over gisteren (zondag) en daaronder over vandaag (maandag).

Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | 10 reacties

17 mijl plus 2 mijl

Gezien de blauwe hemel die zich vanochtend boven mij had uitgestrekt, besloot ik de dag te beginnen met de 17 Mile Drive, en het lopen van het Path of History uit te stellen tot vanmiddag. Mocht het weer dan omslaan, dan had ik de kustweg in elk geval met mooi weer gedaan. Gelukkig zou het de hele dag heerlijk weer blijven; nou ja, met 12 graden en een kustwindje wel behoorlijk fris, maar in elk geval veel zon.

Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | 6 reacties

Surfplank + dakraam = Santa Cruz

Het begin van de route van vandaag was voor mij al bekend terrein, omdat ik er gistermiddag, als terugweg na mijn uitstapje over de California State Route 35, al had gereden. Dat was weliswaar de andere kant op, maar alle mooie uitzichten had ik dus al gezien. Bovendien was dat met een mooie blauwe lucht; nu hing er weer een pak Californische kustmist. Uiteindelijk kwam het er dus op neer dat ik in één ruk ben doorgereden naar Santa Cruz.

Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | 3 reacties

Driving down the 101

Helaas heeft mijn motel van gisteren ernstig gelogen over het aanwezig zijn van een internetverbinding. Wat ik ook probeerde, ik kon het wereldwijde internetweb met geen mogelijkheid opkomen. Mea culpa! Vandaag dus een dubbele portie, ik begin met het verhaal van gisteren (woendag) en daaronder lees je dan het verhaal van vandaag (donderdag).

Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | 4 reacties

Mendocino en de motorkapmeeuw

(Het zou haast de titel van een Suske en Wiske kunnen zijn…)

Na vanochtend genoten te hebben van het ontbijt in de Bodega Bay Inn – een ‘self-service continental breakfast’, oftewel een ingerichte keuken met brood, beleg, koffie en thee – in de auto gestapt en noordwaarts gereden op de California State Route 1. Eerste tussenstop zou zijn het Fort Ross State Historic Park; grotendeels een replica van een Russisch fort dat op die plaats gestaan heeft. Eigenlijk was het fort de $ 6 parkeerkosten niet echt helemaal waard, hoewel ik het toch best leuk vond om er even rond te lopen en te kijken. Waarschijnlijk was het fort veel indrukwekkender voor de groep ‘4th graders’ (kids van 9 of 10 jaar) die er afgelopen nacht hadden geslapen, helemaal in het thema (inclusief kleding) uit de bijbehorende periode, begin 19e eeuw.

Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | 9 reacties

Verrassing!

Ondanks dat ik jullie een dag rust beloofd had, is er nu toch een bericht van mij. Het hotel waar ik nu zit had niets hun website staan over het al dan niet aanbieden van internet, en eerlijk gezegd vond ik het ook niet echt een hotel voor zoiets high-techs. Maar toen ik net onder het eten in mijn Lonely Planet zat te lezen (en voor de gein ook het stukje over dit hotel doorlas), stond daar ineens dat ze Wi-Fi aanbieden. Niet alleen een verrassing voor jullie dus, maar ook voor mij…

Een andere reden dat ik blij ben met de internetverbinding, is dat ik vanavond – in deze chique inn – in de ‘Music Room’ logeer. Eerder vandaag zat ik mezelf in de auto al op m’n kop te geven over het feit dat ik vergeten was wat bladmuziek op m’n laptop te downloaden, aangezien de Music Room beschikt over een heuse (weliswaar niet geheel zuivere) piano! Daar moet toch wat op gespeeld worden, om het gebrek aan muziek maken gedurende deze vier weken vakantie enigszins te compenseren…

Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | 4 reacties

Bye bye San Francisco

Vandaag een wat rustiger dagje meegemaakt, na natuurlijk een behoorlijk vermoeiende zaterdag gehad te hebben.

Ik ben begonnen met een tripje naar Alamo Square, waar een aantal mooie (en grote) Victoriaanse huizen op een rijtje staat, genaamd de Painted Ladies (wie verzint zo’n naam??). Hoewel het nog flink regende toen ik voor het hotel op de bus stond te wachten, was het bij aankomst op Alamo Square droog, waardoor ik het beroemde rijtje mooi op de foto kon zetten:

Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | 6 reacties