Mendocino en de motorkapmeeuw

(Het zou haast de titel van een Suske en Wiske kunnen zijn…)

Na vanochtend genoten te hebben van het ontbijt in de Bodega Bay Inn – een ‘self-service continental breakfast’, oftewel een ingerichte keuken met brood, beleg, koffie en thee – in de auto gestapt en noordwaarts gereden op de California State Route 1. Eerste tussenstop zou zijn het Fort Ross State Historic Park; grotendeels een replica van een Russisch fort dat op die plaats gestaan heeft. Eigenlijk was het fort de $ 6 parkeerkosten niet echt helemaal waard, hoewel ik het toch best leuk vond om er even rond te lopen en te kijken. Waarschijnlijk was het fort veel indrukwekkender voor de groep ‘4th graders’ (kids van 9 of 10 jaar) die er afgelopen nacht hadden geslapen, helemaal in het thema (inclusief kleding) uit de bijbehorende periode, begin 19e eeuw.

Wat overigens wel prachtig was, was dat er een stel vogels bijna bovenop een aantal vogelverschrikkers was neergestreken. Zo afschrikwekkend waren ze dus niet…

Volgende stop was Point Arena Lighthouse. Helaas was deze vuurtoren toevallig vandaag dicht; kennelijk mag je alleen met een gids naar boven, en was er vandaag voor het eerst in tijden (aldus de dame achter de balie) geen gids aanwezig. Erg jammer, want ik had de kust graag van wat hogerop bekeken. Wel was de weg naar de vuurtoren toe erg mooi:

Bij een parkeerplaats verderop langs de weg, waar ik gestopt was vanwege het uitzicht op de rotsen langs de kust, was het vergeven van de meeuwen. Toen ik in de auto, na wat foto’s gemaakt te hebben, nog even op de kaart zat te kijken, landde er ineens een meeuw op de motorkap van de auto. Ook wel een bijzonder gezicht, zo’n beest vlakbij:

Aangezien ik het niet zag zitten dat het beest mijn huurauto zou beschadigen, vond ik het al snel tijd om er vandoor te gaan. Ik hoopte dat ‘ie zou schrikken van het starten van de motor; dat gebeurde wel (je zag ‘m even bewegen), maar hij bleef wel mooi zitten. Dus moest de lompe methode gebruikt worden; bij een druk op de claxon ging ‘ie er gelukkig wel vandoor en kon ik meeuwloos mijn reis vervolgen.

Een klein stukje verder, aan de kust ten westen van Mendocino, stond ook een aantal hele mooie rotsen voor de kust ‘gedrapeerd’:

Na dit uitzicht doorgereden naar mijn Super 8-motel in Fort Bragg. Daar ingecheckt, mijn spullen uitgeladen en even het dorp ingereden. Daar zag ik in het ‘centrum’ ineens een bierbrouwerij, de North Coast Brewing Co., waar ik maar even naar binnen ben gelopen en waar ik twee lokaal gebrouwen biertjes heb ingeslagen. De eerste *was* erg lekker, de tweede *is* erg lekker. Tussen de eerste en de tweede in heb ik nog een ‘Roasted Turkey Dinner’ verorberd in Perko’s Cafe Grill, vlakbij het motel.

Morgen rijd ik de laatste 45 mijl van de California State Route 1 noordwaarts, tussen Fort Bragg (hier dus) en het eindpunt nabij Leggett. Daarna nog zo’n 130 mijl zuidwaarts over de US Route 101 richting mijn motel in Rohnert Park.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

9 reacties op Mendocino en de motorkapmeeuw

 1. Imke schreef:

  Hee Joost,

  Mooie foto’s en verhalen allemaal weer… En ik zag dat je een paar posten teriug zelfs een paar foto’s met jezelf erop had! Dat komt niet veel voor 😉 Maar nu weten we iig dat jij t wel echt bent die de reis maakt 😉

  Nog bedankt voor je kaartje en nog veel plezier daar! 🙂

  groetjes Imke

  PS: Misschien vind je het nog wel leuk om te horen dat ik eindelijk ben afgestudeerd! Gister m’n praatje gehouden en ik ben er vanaf! 😉

 2. Janneke schreef:

  Geweldige kust daar! En weer goed weer zo te zien, geluksvogel. Misschien was dat ding op je motorkap geen meeuw maar je geluksvogel, jammer dat je ‘m hebt laten schrikken dan. Hoe is het nou om zo in je eentje rond te toeren? Ben ik heel benieuwd naar. Nóg een fote van jezelf zit er dus niet in zeker?

 3. Marjolein schreef:

  Geweldig, die motorkapmeeuw! En de mooie kusten ook.
  Had ik al gezegd ‘geweldig’? Geweldig! Volgens mij mijn stopwoord bij het zien van al dit moois.
  Groetjes !

 4. Bas Brouwer schreef:

  Hé Joost… Niet zo opscheppen over Fort Bragg!

  (Woordgrapje.)

 5. Mark & Clara schreef:

  Hé Joost,

  Het avontuur wordt steeds mooier; prachtige verhalen, schitterende foto’s!

  Mooi dat je je vader gedumpt hebt, kan je eindelijk doen waar je zelf zin in hebt….

 6. Dick en Frida schreef:

  Hoi Joost,

  Nog bedankt voor de mooie (beterschaps)kaart! We vinden het erg leuk om ’s ochtends bij het openen van de mail je avonturen in de V.S. te kunnen lezen. Je foto’s zijn ook prachtig om te zien.

  Nog een prettige reis en groetjes van,

  Dick en Frida

 7. Ben schreef:

  hahahaha, maar flink op de toeter drukken om iets voor elkaar te krijgen heeft jouw nooit tegen gehouden toch?

  En ja ik had weer internetstoring 😉 Mooie kaart!

  Die foto van die vuurtoren van een eerdere blog is ook echt heel mooi!
  Groetjes,
  Ben

 8. Constantijn schreef:

  En de dollar is vandaag door de magische 1.50 (0.66 euro voor een dollar) grens heen. Het bier is nu dus nog voordeliger! proost 🙂

 9. Suzan Koele schreef:

  Ha Joost,
  Ondanks dat ik nog niet gereageerd heb volg ik trouw je verhalen.
  Hardstikke leuk!
  Het komt allemaal zo leuk over. Ik zou zo willen kijken daar.
  Helaas is dat alleen voor rijke studenten zoals jij weggelegd dus ik zal me nog wat moeten bedwingen.
  Je verhalen zijn echt ‘Joost’, erg leuk.
  Prachtige foto’s ook.
  Ik wens je nog heel veel plezier deze laatste 2 weken en hoop je over enige tijd weer veilig in Zwijndrecht te zien!
  Groetjes,
  Suzan

Reacties zijn gesloten.