Surfplank + dakraam = Santa Cruz

Het begin van de route van vandaag was voor mij al bekend terrein, omdat ik er gistermiddag, als terugweg na mijn uitstapje over de California State Route 35, al had gereden. Dat was weliswaar de andere kant op, maar alle mooie uitzichten had ik dus al gezien. Bovendien was dat met een mooie blauwe lucht; nu hing er weer een pak Californische kustmist. Uiteindelijk kwam het er dus op neer dat ik in één ruk ben doorgereden naar Santa Cruz.

In de Lonely Planet stond een nogal vage beschrijving van hoe je bij een winkelcentrum kon komen, waar je gratis kon parkeren, vlakbij het centrum. Bovendien was die beschrijving gericht op reizigers die uit het noorden of oosten kwamen, en ik moest natuurlijk weer uit het westen komen. Na het bordje “Downtown next 3 rights” ben ik maar bij de tweede straat naar rechts gegaan, en reed ik zo tegen een winkelcentrum aan, met gratis parkeren. Gelukje! En de lucht was ook nog eens blauw geworden!

Vervolgens ben ik op en rond Pacific Avenue – het downtown van Santa Cruz – wat rond gaan banjeren. Eigenlijk is het een rare stad, Pacific Ave is helemaal geen mooie straat ofzo, maar er hing wel een lekker sfeertje. Ik ben dus maar een koffie wezen halen bij Bad Ass Coffee (?!) en heb die lekker langzaam op het terras, heerlijk in de zon, opgedronken.

Na Pacific Ave ben ik richting de Municipal Wharf gelopen. De wharf zelf was niet spannend (typische overdreven toeristenkitschwinkeltjes en veel te dure eettentjes), maar het uitzicht was allesbehalve vervelend te noemen. Aan de oostkant keek je bijvoorbeeld richting de Beach Boardwalk, een grote kermis op het strand, die vandaag helaas dicht was:

Hierna ben ik nog even langs de Beach Boardwalk gelopen, om zomaar even te kijken, maar helaas mocht je er niet in. Vervolgens op Pacific Avenue nog een broodje gehaald, met een kleine frisdrank: 21 fl oz (0,62 l) voor $ 1,39, uiteraard met gratis refill. Waarom je ook een flesje van slechts 16,9 fl oz (0,5 l) kon kopen voor $ 1,79, zonder refill, is me niet helemaal duidelijk…

Na dit broodje (nou ja, ‘broodje’; het was een footlong, dus 30 cm) weggewerkt te hebben, ben ik teruggelopen naar de auto, om richting het Natural Bridges State Park te rijden, waar de natuurlijke brug helaas was ingestort, maar waar nog steeds een mooi uitzicht te zien zou zijn. Onderweg had ik al mooi uitzicht op een typisch Santa Cruz-tafereel: een oude BMW met een surfplank door het dakraam:

Is er nog een surffan met interesse voor een Opel Astra uit 1993? Slechts € 2500, maar dan heb je er wel een dakraam bij om je surfplank door te vervoeren. Ik hoor het wel! (Volgens mij krijg je in Nederland direct een boete als je zo rondrijdt)

Aangekomen bij Natural Bridges bleek het inderdaad een mooi tafereel:

Gelukkig hoefde ik hier geen $ 6 parkeerkosten neer te tellen om slechts 5 minuutjes rond te kijken. Er was namelijk een speciaal ‘maximaal 20 minuten’-parkeerterrein aangelegd. Heerlijk.

Vervolgens ging ik langzaamaan onderweg naar Monterey, wel nog over de West Cliff Drive in Santa Cruz, waar ik nog een keertje gestopt ben om van het uitzicht te genieten:

Niet verkeerd! Hierna ben ik in één keer doorgereden naar het motel in Monterey, aangezien de Ca-1 hier grotendeels snelweg was en het dus niet zo spannend was (of eigenlijk gewoon onmogelijk) om te stoppen. Na het inchecken nog een klein rondje richting centrum gelopen, en op internet gezocht voor een leuke eettent. Die vond ik: Hula’s Island Grill, aan de Lighthouse Ave in de wijk New Monterey. Een Hawaïaanse tent, waar ik een Duke’s Luau Pork Plate – met ananas – heb mogen eten. Erg lekker!

Morgen ga ik het centrum van (Old) Monterey verder verkennen, onder andere door de 2 mijl lange Path of History te wandelen, een ‘self-guided tour’ langs een aantal gebouwen uit de 19e eeuw. Ook staat de enige privétolweg ten westen van de Mississippi (zijn ze daar trots op ofzo?) op het programma: de 17 Mile Drive, die langs een adembenemend deel van de kust schijnt te voeren. ’s Avonds land ik weer aan in ditzelfde motel, dus een internetverbinding is gegarandeerd!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

3 reacties op Surfplank + dakraam = Santa Cruz

 1. Ben schreef:

  Die West Cliff Drive is echt mooi! Ook vind ik dat er in Nederland structureel aan refills gedaan moet worden! Vooral Rosérefill, maar of dat dan weer positief voor mijn nieren werkt is een 2e.

  Heerlijk die flauwe grap over je dakraam 😉

 2. Edo schreef:

  Hé Joost, daar ben ik weer, net terug uit Oostenrijk! Ben ff 6 dagen weg geweest en ik moet meteen al weer flink wat lezen over je fantastische reis! Je maakt je bijnaam ‘mr guide’ weer eens waar 😉

 3. Jurjen schreef:

  Hey Joost!
  Dankjewel nog voor je kaartje :D! Wat een super gave reis!! Heb je verhalen gelezen en je fotos allemaal bekeken. Herken een heleboel van wat jij allemaal verteld hebt. De 17 mile drive is wel een aanrader als je van erg mooie plaatjes houdt :P. Veel plezier nog he, en niet teveel junkfood eten ;)!
  Groetjes,
  Jurjen

Reacties zijn gesloten.