Dagje Santa Barbara

Heerlijk, vanochtend hoefde ik mijn koffer niet in te pakken! Het was een dagje helemaal gereserveerd voor Santa Barbara, waar het weerbericht voor vandaag luidde: 19 graden Celsius en onbewolkt.

Na de dag lekker rustig te zijn begonnen, ben ik even na 10 uur in de auto gestapt en naar het visitor center gereden. Daar een foldertje opgehaald over de Red Tile Tour, een uitgezette wandeling door het centrum, gelegen rondom State Street. Daarna teruggereden naar het motel, de auto geparkeerd en naar het centrum gewandeld.

De tour leidde me langs een aantal mooie plekken van Santa Barbara, hoewel het meer een tour *langs* de gebouwen was, dan een tour *door* de gebouwen. Nu vond ik het, wandelend in de zon, niet erg om buiten te wandelen, maar een kijkje binnen was af en toe wel leuk geweest. Positieve uitzondering was het gerechtsgebouw, het Superior Court of California, ‘vestiging’ Santa Barbara County. Het gebouw, publiekelijk toegankelijk maar ook nog gebruikt voor rechtszaken, is zowel van buiten als van binnen niet bepaald lelijk te noemen:

Ik weet niet of het ergens op slaat, maar het lijkt me extra cru om in zo’n mooi gebouw de doodstraf opgelegd te krijgen…

Omdat ik de toren van het gerechtsgebouw niet kon beklimmen, beklom ik maar de parkeergarage aan de overkant van de straat. Niet erg gezellig, maar het gaf wel een erg mooi uitzicht. Onderstaande foto (in het midden zie je de toren van het gerechtsgebouw) beantwoordt direct al jullie brandende vragen waarom de tour ‘Red Tile Tour’ is gedoopt.

De eensgezindheid in dakpanteint is overigens te ‘danken’ aan een aardbeving in 1925, die de stad grotendeels verwoestte. Het stadsbestuur heeft de herbouw van de stad daarna zo gepland dat alle gebouwen qua architectuur bij elkaar lijken te horen.

Aan het einde van de tour aangekomen ben ik teruggewandeld over State Street, met een kleine omleiding door een ‘winkelcentrumpje’, Paseo Nuevo, waar ik een vestiging van Ben & Jerry’s tegen het lijf liep. Laat ik zeggen dat mijn plan om naar het motel terug te gaan om te lunchen niet meer nodig was… Dus liep ik direct door naar de Stearns Wharf, de kade aan het zuidoostelijke einde van State Street. Deze was wat minder extreem commercieel dan de beide Fisherman’s Wharfs die ik eerder heb bezocht in San Francisco en Monterey, maar nog steeds konden enkele eettentjes en souvenirzaakjes natuurlijk niet ontbreken. Vanaf daar van zowel een prachtig uitzicht naar rechts (de haven ten zuidwesten van de kade) …

… als naar links (de heuvels ten noorden van SB) genoten.

Na dit bezoekje ben ik wel teruggegaan naar het motel, alwaar ik de auto heb gepakt naar de Santa Barbara Mission. Daar heb ik een ‘self-guided tour’ gedaan door de missiepost; door het hoofdgebouw, de tuin en de kerk. Het is een erg indrukwekkend gebouw, opgericht in 1786 door Spaanse Franciscanen (ja, die heb je kennelijk ook).

Na de missiepost ben ik met de auto teruggegaan naar het hotel, waar ik om een uur of vijf de televisie heb aangezet, benieuwd naar de uitslagen van de vier presidential primaries (en de caucus) van vandaag. De tv is sindsdien niet meer uitgeweest (een erg spannende race in vooral Texas). De pizza die ik dus maar heb laten bezorgen (dat moet je ook eens gedaan hebben als je in een Amerikaans motel zit) smaakte in elk geval erg goed…

Morgen op weg naar mijn motel ten zuiden van LA; in Newport Beach om precies te zijn. Dat wordt mijn basis van waaruit ik donderdag het zuidelijke uiteinde van Hwy 1 hoop te bereiken om mijn ‘missie’ daarmee te voltooien. Het hotel in Newport Beach heb ik vanmiddag geboekt, zowaar via de telefoon, en heeft volgens zowel de website als de telefonist draadloos internet. Ook het hotel in LA, dat ik inmiddels geboekt heb, heeft volgens de website draadloos internet. Als het goed is kan ik jullie dus tot het einde van mijn vakantie, zonder onderbreking, dagelijks op de hoogte houden. En als het goed is kan ik dan natuurlijk ook dagelijks jullie reacties lezen; het blijft heel erg leuk om die hier, negen tijdszones verderop, zo regelmatig te mogen ontvangen!!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

2 reacties op Dagje Santa Barbara

 1. Janneke schreef:

  Goed Marije: je bent nu weer geamputeerd uit de naamregel. Op dat soort dingen let ik nooit, daar heb je ook kinderen voor natuurlijk.
  Fijn Joost, internet tot het eind van je reis: kunnen we geen van allen meer missen. Hoe moet dat als je weer thuis bent? Een weblog van je stage misschien? Wat een mooie foto’s weer, en vurrukkulluk weer! Is er daar nu iets van lente te bespeuren of slaan ze dat gewoon over? En is er (nog) iets van spaanstaligheid te bespeuren in Santa Barbara?

 2. Marjolein schreef:

  Hey Joost!
  Weer schitterende foto’s, maar daar begin ik al een beetje aan te wennen 😉 En ook nog lekker weer…. hier blijft er wat natte sneeuw op mijn balkon liggen. Niet echt geweldig dus. Des te leuker om die mooie verhalen te lezen op mijn computer. Ik las vanmorgen dat Clinton nog gewonnen heeft in Texas, jij volgt het dus ook een beetje daar. En waar kun je dat beter doen dan in de vs zelf met een bezorgde pizza!
  Groetjes en veel plezier (maar dat zal wel lukken)
  Marjolein

Reacties zijn gesloten.