Twee magische grenzen

Vanochtend heb ik, bij gebrek aan internet (gelukkig deed ‘ie het gisteren nog wel), de televisie maar aangezet om het weerbericht te bekijken. Je zou haast zeggen dat weer in HD-kwaliteit beter is (maar hopelijk is dat toch niet zo, aangezien dit motel geen HDTV heeft). Om half elf, toen ik in de auto zat, was de eerste volgens de lokale weerman ‘magische grens’ bereikt: 70 graden F (21 graden C). Niet verkeerd!

De reis ging naar de Crystal Cathedral. Ik had geen idee of je ‘m wel kon bezoeken (dat had ik op willen zoeken op internet…), maar omdat de omweg niet zo groot was besloot ik er gewoon maar op de gok heen te rijden. Ik hoefde namelijk maar één snelweg verder noordwestwaarts af te slaan dan ik anders gedaan zou hebben, en “maar één snelweg verder” komt hier neer op een omweg van slechts een mijl of drie. Gelukkig was mijn omweg niet voor niets; de kerk was gewoon open, je kon ook binnen een kijkje nemen.

De Crystal Cathedral, gelegen in Garden Grove, ten zuidoosten van LA, is een enorme (Protestantse) kerk. Hij is opgericht door dominee Schuller, die het deprimerend vond dat er in gewone kerken zo weinig daglicht was. Hoewel het prachtige weer natuurlijk wel meehielp, was dat probleem in deze kerk zeker niet aan de orde.

Helaas was Schuller himself niet bepaald aanwezig, dus ik heb ‘m niet gevraagd of we er met het kamerkoor niet een keertje kunnen komen zingen…

Overigens ziet de buitenkant er natuurlijk ook niet verkeerd uit.

Helemaal rechts op de foto zie je een klein stukje van de toren die ook in de reflectie in de kerk te zien is.

Na dit bezoekje ben ik doorgereden over enkele van de vele freeways van Los Angeles, op weg naar het Union Station; omdat dat vlakbij een freeway ligt, leek het me handig om daar te parkeren en vanaf daar ook Downtown te gaan bekijken, omdat ik te vroeg was om bij mijn hotel in te checken. Onderweg naar Union Station werd de tweede magische grens bereikt: 80 graden F, oftewel zo’n 26 graden. Lang leve de airco, want in de file heb je ook niet zoveel koele rijwind om je oren… Maar buiten was het heerlijk!

Eenmaal geparkeerd bij Union Station ben ik eerst het station zelf gaan bekijken. Het is één van de grootste stations van de VS; niet qua aantal sporen (een stuk of 8), maar meer qua grandeur.

Daarna richting Downtown gelopen. Hoewel LA niet echt een centrum heeft, is dit toch het gebied wat daar het dichtste in de buurt komt. Als je de skyline van LA bekijkt, is dit het gebied waar al die hoge kantoorflats staan. Ook vind je er bijvoorbeeld een federale rechtbank en één van LA County.

De rondwandeling werd weer afgesloten in de buurt van Union Station, namelijk op het El Pueblo de Los Angeles, een plein net ten westen van het station. Er stonden allemaal kraampjes met ‘souvenirs’, het geheel deed me een beetje denken aan dergelijke pleinen in Praag. Daar ben ik dus vrij snel doorheen gelopen, waardoor ik uitkwam bij het postkantoor.

Het postkantoor op het Neude is ook niet verkeerd hoor, maar deze wint het toch…

Vervolgens doorgereden over de freeway naar het Travelodge-motel, waar het internet kennelijk gewoon werkt, gelukkig. Morgen en overmorgen kan ik jullie dus weer op de hoogte houden van mijn laatste avonturen in de States. Tot dan!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

4 reacties op Twee magische grenzen

 1. Wouter schreef:

  Veel plezier de laatste dagen Joost! Geniet er nog ff van…

 2. Marjolein schreef:

  Hey Joost,
  DIe glazen kerk ken ik van tv! Met kerkdiensten waar tussendoor het bestelnummer voor de dvd/cd of boek waar ze het over hebben in beeld komt. Wel een mooi gebouw om eens van dicht bij te zien, denk ik zo.
  Wow, en wat een lekkere temperaturen! Kun je die meenemen op je terugreis 😛

 3. Wim schreef:

  Joost,
  Het lijkt me verstandig dat je voordat je terugkomt naar Nederland een waterafstotend berenvel koopt. Het is hier de komende week een graad of negen met behoorlijk veel regen. Wij zijn dus jaloers!!
  Nog veel plezier in de VS.
  Wim

 4. Jurjen schreef:

  Hey Joost, wederom mooie fotos 🙂
  Kom je eigenlijk nog langs Hollywood en Universal Studios :P?

Reacties zijn gesloten.