De baalblaar

Vanochtend na een rustig ochtendritueel vanuit het motel naar de metro gelopen, hier vlakbij. Aan het begin van het ‘spannende deel’ van Hollywood Blvd ben ik weer uitgestapt (bij het station Hollywood/Vine), en vanaf daar gewoon wat rondgelopen. Er zijn daar zo’n 2000 stervormen in de stoep gelegd, met daarbij de namen van bekende mensen. In de Lonely Planet las ik de schatting dat je daar de helft ongetwijfeld niet van zou kennen; nou, de Lonely Planet heeft mij ernstig overschat. Ik kende er natuurlijk wel een aardig absoluut aantal, maar het was meer een tiende ofzo… Ik heb trouwens natuurlijk lang niet alle namen gelezen; ik wilde ook nog wat om me heen kijken!

Overigens ben ik blij dat ik niet in het echte hart van Hollywood Blvd pas ben uitgestapt, omdat daar echt de toeristenzooi zit. Het deel oostelijk daarvan, waar ik nu dus ook gelopen heb, is eigenlijk een beetje vergane glorie. Jammer misschien, maar ja, de meeste studio’s zijn nu eenmaal verplaatst, en je kunt geen enorm lange Boulevard helemaal vullen met toeristenwinkeltjes…

Verder richting het westen, ter hoogte van het toeristendeel, was er in het winkelcentrumpje daar speciaal een loopbrug aangelegd om toeristen het Hollywoodbord te laten fotograferen. Heel fout, maar wel handig…

Ja, ik heb ook een ingezoomde versie, maar ik vond de bende op de voorgrond juist wel mooi…

Na nog een klein stukje verder westwaarts gelopen te zijn, merkte ik dat ik het interessantste deel inmiddels wel had gehad. Bij de eerstvolgende bushalte ben ik dus op de bus gestapt naar een museum waar ik gisteren toevallig een foldertje van tegenkwam: het Petersen Automotive Museum. Dat bleek, met studentenpas, maar $5 te kosten, dus dat wilde ik wel proberen. Het bleek een goede keuze; er stonden veel mooie auto’s; zowel oud als nieuw, en zowel gewoon als fout.

En natuurlijk kan ik jullie één van de meest foute niet onthouden, een enorm verbouwde Volkswagen Jetta:

Bling bling!

Na het museum de bus genomen richting Rodeo Drive, de winkelstraat van de ‘rich & famous’. Eigenlijk was het een complete ‘waste of time’; dure winkels kom je immers wel vaker tegen, toch? En ach, er stonden wel een paar dure auto’s (onder meer een groene Ferrari?!), maar er stonden eigenlijk vele meer gewone auto’s dan ik verwacht had… Zoveel was er niet te zien dus.

Omdat ik was last van m’n voeten begon te krijgen (en Rodeo Dr dus wel gezien had), besloot ik maar naar de bus te gaan en in elk geval richting motel te gaan. In de bus bedacht ik me dat het me misschien wel aardig zou zijn om nog even naar Chinatown te gaan. Chinatown-LA zou namelijk het grootste Chinatown in Noord-Amerika zijn, dus dat wilde ik, na Chinatown in San Francisco, wel even meemaken.

Aangekomen in Chinatown leek het erop dat ze het predikaat ‘grootste Chinatown’ hebben gekregen vanwege de vier- en zesbaanswegen die er doorheen snijden, die de wijk natuurlijk vanzelf groter maken. Veel meer was er namelijk niet te beleven, het was bij lange na niet zo levendig als in San Francisco. Daarom, en omdat mijn voet nu wel begon te irriteren, teruggelopen naar de metro en direct doorgegaan naar mijn motel, waar ik rond kwart voor zes aankwam en waar ik zag dat mijn voet aan een blaar bleek te lijden. Balen! Hopelijk ben ik daar morgen vanaf…

Morgen staat het Griffith Park op de rol; vijf keer zo groot als Central Park in New York City, en volgens mij ook vijf keer zo onbekend. Het huisvest in elk geval de Los Angeles Zoo, het Griffith Observatory (een sterrenwacht), het Travel Town Museum en het Hollywoodbord. Morgen meer van mijn spannende verhalen!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

5 reacties op De baalblaar

 1. Marjolein schreef:

  HOLLYWOOD!! Geweldig zeg! Een speciale brug op het bord te kunnen fotograferen: ja, dat bedenken ze alleen daar, maar wel handig inderdaad!
  Wat jammer van die blaar, maar dat is geloof ik je eerste in de VS toch. Dan valt het nog wel mee, maar wel irritant denk ik zo. Zeker als je voor morgen nog zoceel leuke plannen hebt. Ben benieuwd!
  Groetjes, Marjolein

 2. Marjolein schreef:

  Vergeet ik helemaal te tikken: wat een geweldige auto´s! Hadden ze ook een Ateam van…. toevalllig….

 3. Ben schreef:

  Hey joost,

  even een paar dagen bij moeten lezen vanwege verschrikkelijke drukte in den Lagen Landen. Te leuk dat je het blijft bijhouden!

  Maar buiten alles is het nou wel tijd dat je naar huis komt. Het begint een beetje te lang te duren en ik wil pizza en Rosé want ik moet weer van alles kwijt 😉

 4. Danielle schreef:

  Joost!

  idd hele mooi wagens maar ook hele foute ja!..je kan een auto pimp’n en je kan een auto pimp’n ..hahahaa

  Maar je hebt dus DE letters die dankzij Mister Heffner nog bestaan met eigen ogen mogen aanschouwen…is it really that impressive? … well as long as you are impressed …it’s alllll fine!! 🙂

  Enjoy the rest of your beautiful trip!

 5. Janneke schreef:

  Raar, die blaar! Volgens mij moeten je schoenen (en je voeten) nu toch wel zijn ingelopen. Waarschijnlijk een teken dat je naar huis begint te verlangen. Veel plezier de laatste dagen. Geniet maar extra van het mooie weer: hier regent het pijpe(N?)stelen, dus doe niet per ongeluk je jas in je koffer!!!

Reacties zijn gesloten.