Moeder Natuur verrast

Maandag 6 mei:

Vanochtend hadden we geen idee wat de dag zou brengen, gezien het weer dat voorspeld was: de hele dag bewolkt en op enkele momenten zelfs onweer. Het plan was om ’s ochtends nog een wandeling te doen in Arches en het middagprogramma zouden we dan naar aanleiding van het weer wel bepalen.

Uiteraard was de bewolkte lucht ook vandaag in Arches jammer, maar we hadden het geluk dat de gekozen wandeling ons langs een mooie arch bracht die zich perfect op de foto liet zetten.

Dit is de Pine Tree Arch, welke we tegenkwamen tijdens een kleine omweg in onze wandeling over de Devils Garden Trail, op weg naar Landscape Arch. Na Landscape Arch wordt deze trail erg bruut (‘primitive’) en dat was na de wandeling van gisteren een brug te ver, maar Landscape Arch zelf was ook een prima doel.

Nadat we weer terug bij de auto waren, reden we een klein stukje terug om nog een korte wandeling te maken naar de Sand Dune Arch. Vervolgens verlieten we Arches voor een lunchbezoekje aan Moab, alwaar ik van een drive through pinautomaat gebruik heb gemaakt en een lunch gehaald bij de Subway. Omdat het toen begon te regenen, besloten we in de middag een stukje te gaan rijden over Utah State Route 128, een scenic byway die een heel stuk langs de Colorado River loopt.

Dit was een prachtige rit, maar we besloten toch via een andere route terug te rijden, welke ons bij Canyonlands National Park bracht. Onderweg klaarde de lucht op, dus we hoopten nog een paar mooie uitzichtspunten mee te kunnen pakken. Canyonlands is een park met Grand Canyonesce uitzichten, wat vanaf Moab zelf eigenlijk helemaal niet te zien is.

Bovenstaande foto is genomen bij de Shafer Canyon Overlook. Nadat we door waren gereden naar de Grand View Point Overlook en weer waren omgedraaid, zagen we dat Moeder Natuur zich ten westen van ons aan het uitsloven was; laat ik zeggen dat de lucht er niet meer zo blauw uitzag als op de foto hierboven… We scheurden naar het eerstvolgende uitzichtspunt, de Candlestick Tower Overlook, om daar het natuurgeweld te aanschouwen.

Vervolgens reden we weer terug richting Moab, alwaar we terechtkwamen bij Eddie McStiff’s restaurant. Een dubieuze naam, maar een heerlijke pizza en een heerlijk biertje; de gek die het verzonnen heeft om een jalapeƱo-biertje op de markt te brengen verdient op z’n minst een medaille.

Al met al was Canyonlands toch wel de verrassing van de dag. Het is echt een prachtig park, wat misschien als nadeel heeft dat het vlak naast Arches ligt, wat namelijk ook prachtig is (heel anders en dus totaal niet vergelijkbaar), maar veel bekender. Mocht je Moab nog eens aandoen, maak dan zeker tijd vrij voor Canyonlands; achteraf vond ik een halve dag hier zelf ook te weinig! Maar ja, ik moest hier toch nog een keer terugkomen…

Bladwijzer de permalink.

2 reacties op Moeder Natuur verrast

  1. Janneke zeggen:

    Je kunt nu eigenlijk gewoon naar huis komen: een mooiere foto maken dan deze laatste lukt toch niet! Wat een mazzel dat jullie zo’n uniek moment meemaakten.