Bryce Canyon en op weg naar Zion

Woensdag 8 mei:

Bryce Canyon National Park was de hoofdbestemming van vandaag. We vertrokken uit een zonnig Tropic en toen we aankwamen bij het eerste uitgekozen viewpoint, Sunset Point, was er wel aanzienlijk meer bewolking, maar viel de lucht zeker niet tegen.

Vanwege het onvoorspelbare weer was dit volgens ons hét moment om een wandeling te gaan doen. We besloten de Navajo Trail omlaag en de Queens Garden Trail omhoog te lopen, een uitstekende keuze!

Toen we het einde van de wandeling naderden, kwam er een behoorlijk dreigende lucht onze kant op. Weliswaar lang niet zo dreigend als de legendarische luchten uit Canyonlands, maar wel dreigend genoeg om wat meer haast te maken. Vervolgens konden we, nog altijd droog, enkele mooie nabijgelegen viewpoints bekijken.

Onderweg naar de verder weg gelegen punten besloten we dat het wel eens lunchtijd was, maar nog voordat we een geschikte plek hadden gevonden, begon het te hagelen! Dus hebben we maar in de auto gegeten, want je weet nooit hoe lang zoiets duurt. Zo aten we, uitkijkende op een langzaam witter wordende voorruit, onze boterhammetjes met (pinda)kaas. Na de lunch, toen we weer onderweg waren, ging de hagel over in sneeuw, maar uiteindelijk zijn we de auto niet veel meer uit geweest. Toch diende zich, ondanks of wellicht juist dankzij het weer, af en toe een mooie fotogelegenheid aan waarvoor we niet ver door de sneeuw hoefden.

Uiteindelijk was het tijd om Bryce Canyon te verlaten. Via een mooie route reden we richting de oostingang van Zion National Park, maar daar begon het mooie deel van de rit pas echt! Via een prachtige weg daalden we af de canyon in en op het laagste punt werden we op een fantastisch uitzicht getrakteerd, natuurlijk wel wat geholpen door het tijdstip en dus de stand van de zon.

Dat belooft nog wat voor morgen! Ons motel is eindelijk zo’n typisch motel waar je de auto recht voor de deur parkeert. Voordeel is dat het echt vlakbij de ingang van het park ligt (in Springdale) en er een shuttlebus ongeveer voor de deur stopt, en bovendien ziet het er een stuk beter uit dan de website deed vermoeden…

Onze magen zijn tevreden gesteld bij Wildcat Willies, waar ik een heerlijke meatloaf heb gegeten, vergezeld door vier verschillende biertjes. Wel waren het kleinere proefglaasjes… Morgen meer Zion!!

Bladwijzer de permalink.

2 reacties op Bryce Canyon en op weg naar Zion

 1. Piet Rijk zeggen:

  Hoi Joost/Edo,
  Wat een prachtige foto’s allemaal. Aparte landschappen heb je daar. Verder nog een plezierige mooie vakantie toegewenst,
  hartelijke groet,
  Piet Rijk

 2. Wim zeggen:

  Mooi landschappen, prachtige verhalen, schitterende foto’s!! Wat is er nog mooier dan je blog lezen? Nou, er bij gewoon bij zijn! Morgenmiddag half vijf:
  SEE YOU IN VEGAS