Bodie, Mono Lake en Tioga Pass

Dinsdag 14 mei:

Onze eerste bestemming van de dag was het Bodie State Historic Park, een oude spookstad uit eind negentiende eeuw. In de hoogtijdagen van de goudmijnen aldaar, rond 1880, woonden er in Bodie zo’n tienduizend mensen.

Er is best veel bewaard gebleven van de stad, dus wij vonden het bezoekje erg de moeite waard. Een van de mooiste gebouwen vond ik de woning van een rijke stinkerd, James Stuart Cain, die geluk had gehad met een stuk grond dat hij geleased had om goud uit te halen. In drie maanden had hij voor negentigduizend dollar aan goud naar boven gehaald, kennelijk kon je je daarmee zo’n optrekje wel veroorloven.

Niet alleen de gebouwen, maar ook allerlei gebruiksvoorwerpen dragen bij aan de sfeer in Bodie. Er was van alles, van kruiwagens via mijnkarretjes tot oude auto’s.

Zoals je op de tweede foto ziet was het langzaamaan bewolkt geworden, maar toen er ook nog wat druppels uit de lucht kwamen besloten we te gaan. Gelukkig hadden we inmiddels ongeveer alles gezien, dus dat was prima.

Volgende stop: Mono Lake. Bij het punt South Tufa Reserve staan er daar allerlei zoutconstructies in en bij het water. Ja, ook bij, want het meer werd in het verleden gebruikt voor de drinkwatervoorziening van onder andere Los Angeles, waarmee het waterniveau behoorlijk is gedaald. De zoutconstructies die dus ooit onder water gevormd werden, steken nu deels boven het water uit of staan zelfs geheel op het droge.

Het moge duidelijk zijn dat het weer nog niet echt was opgeknapt, hoewel we geluk hadden dat het pas hard begon te regenen toen we weer in de auto zaten. We besloten te kijken of het weer aan de andere kant van de Tioga Pass beter was. Dit was echter maar een klein beetje het geval, maar we hebben wel weer een prachtig stuk Yosemite verkend, tot even voorbij Porcupine Flat. Vooral het wijdse uitzicht bij Olmsted Point was indrukwekkend.

Ook dit deel van Tioga Road was dus weer prachtig. Met een beetje geluk hebben we morgen een blauwe(re) lucht, maar dat merken we dan wel weer. Ik vind het al leuk zat dat we morgen deze mooie weg weer kunnen nemen. Dan doen we hem echter helemaal tot het einde, en maar in één richting. Als we nog wat tijd over hebben brengen we ook nog een bezoekje aan de Valley van Yosemite alvorens we doorrijden naar ons hotel in Fairfield, maar dat zien we onderweg wel…!

Bladwijzer de permalink.

Één reactie op Bodie, Mono Lake en Tioga Pass

  1. carla.brouwer@kabelfoon.net zeggen:

    Hoi Hoevertjes, ik was ook ooit in Yosemite maar die zout bergen hebben we gemist, jammer want dat was erg spectaculair! Goede en mooie reis verder.
    Carla.