Yosemite!

Woensdag 15 mei:

Voor vandaag stond Yosemite op het programma. Yosemite en verder helemaal niets! We begonnen de dag natuurlijk met de Tioga Road, welke we de afgelopen twee dagen al voor meer dan de helft hadden verkend. Toch bezochten we enkele plekjes gewoon nog een keer, want de dag was onbewolkt begonnen en daarmee was het uitzicht op sommige punten behoorlijk veranderd!

Hierbij nog een foto van Olmsted Point, waar we gisteren met een iets andere lucht ook al waren geweest. Wat een verschil!

Na de nodige extra stops kwamen we aan in de vallei. De eerste bestemming daar was Tunnel View, een prachtig uitzichtspunt over de vallei.

Daarna reden we richting de Bridalveil Fall, een behoorlijk enthousiaste en prachtige waterval. Vervolgens waren de misschien wel meest bekende watervallen van het park aan de beurt: de Upper en de Lower Yosemite Falls.

Ik moest het wel even nakijken, maar in vergelijking met vijf jaar geleden viel er nu een stuk meer water naar beneden. Toen was het echter februari en was er dus een stuk minder smeltwater dat ergens heen moest…

Omdat het al laat was en we nog een flink stuk moesten rijden besloten we te gaan. Een lange rit later zijn we aangekomen in ons hotel in Fairfield, waar we nog even snel een hamburgertje hebben weggewerkt. Morgen via een omweg langs de kust naar San Francisco!

Bladwijzer de permalink.

Één reactie op Yosemite!

  1. Edo zeggen:

    Dat ziet er allemaal goed uit! En dat is boffen met die blauwe lucht, een mooi contrast met het grijze landschap! :-)

    Heb je in Yosemite ook nog ‘El Capitan’ gezien? Ik heb de indruk dat de linkerrots op je middelste foto El Capitan is..