Take me out to the ballgame

Vrijdag 17 mei:

Met de huurauto vandaag nog tot onze beschikking, besloten we de zogenaamde 49 Mile Scenic Drive te gaan rijden, een route die je door heel San Francisco stuurt en waar weliswaar niet steeds elke honderd meter een plek is waar je per sé wilt stoppen (alsnog wel veel hoor), maar die je wel met veel verschillende buurten kennis laat maken door er simpelweg doorheen te rijden.

Wij begonnen de route direct ten noorden van ons hotel bij het aangewezen panoramapunt over de Golden Gate Bridge en reden daarvandaan tegen de klok in. Bij dat panoramapunt namen we natuurlijk een kijkje, maar al snel kwamen we bij een punt waar wij vonden dat we de brug veel mooier konden zien, namelijk vanuit de Presidio bij een bunker of iets dergelijks.

Toegegeven, misschien vonden we simpelweg dit punt wel mooier omdat we de brug de vorige keer alleen van de andere kant hadden gezien en dit dus een leuke afwisseling was.

Een mooie rit langs de kust richting het zuiden bracht ons bij Lake Merced, waar we omheen reden om vervolgens weer noordwaarts te rijden richting het Golden Gate Park. Daar vonden we een mooi lunchplekje aan Stow Lake, waar we ook nog een stukje hebben gewandeld.

Tijd om de 49 Mile Scenic Drive even te onderbreken voor een bezoek aan een enorme muziekwinkel: Amoebe. Wim heeft daar twee cd’s gekocht, waarvan zowaar eentje die hij van plan was om in New Orleans te gaan kopen… Leuk hoor, maar hoe moet dat nou daar? Zou hij nog wel muziek vinden die hij wil kopen?? Ik maak me een beetje zorgen…!

Het vervolg van de route bracht ons bij Twin Peaks, waar we een werkelijk fenomenaal uitzicht hadden op de stad.

Nadat we op het volgende deel van de route in wat file terechtkwamen, besloten we dat het tijd was om de rit te onderbreken en om de Bay Bridge over te steken richting Oakland. Daar gingen we namelijk in het O.co Coliseum een honkbalwedstrijd bijwonen: Kansas City Royals @ Oakland Athletics (A’s)! Het geheel was natuurlijk wat minder groots dan vorig jaar, toen we in de Bronx bij de wedstrijd Minnesota Twins @ New York Yankees waren, maar het was alsnog weer een hele beleving. De manier waarop de Amerikanen met sport omgaan bevalt me wel. En zoals de Yankees vorig jaar hadden bewezen ligt dat er niet aan of het thuisteam wint of niet, hoewel het nu natuurlijk wel extra leuk was dat de A’s de wedstrijd wonnen. Niet met een spectaculaire score, 2-1, maar wel met twee homeruns door de A’s.

And the crowd goes wild! Na de opmerking dat ik me bestolen voelde dat we nu maar 8,5 inning kregen voor ons geld (goed, een béétje flauw misschien) was het tijd om de Bay weer over te steken en terug te gaan naar het hotel.

Bladwijzer de permalink.

3 reacties op Take me out to the ballgame

  1. Piet Rijk zeggen:

    Hoi Joost/Wim,
    Wat een mooi zicht op de Golden Gate brug en op San Fransisco hebben jullie gehad.
    Nog een hele mooie vakantie toegewenst van Piet

  2. Marije zeggen:

    Geniet van je laatste paar uurtjes VS!