Afscheid in San Francisco

Zondag 19 en maandag 20 mei:

Tsja, en dan is het zomaar afgelopen. Na drieënhalve week zit je weer op een luchthaven om terug te keren naar Nederland. Ik zal er vast wel weer snel aan wennen, maar vervelend is het wel! Maar goed, mijn volgende spaardoel staat al weer vast: nog een mooie reis, waarschijnlijk wel weer naar een bestemming in de States.

Omdat mijn vlucht zondagavond pas rond zeven uur vertrok, hadden we nog een paar uurtjes tijd om de stad te bekijken. We besloten die tijd te besteden aan wat toeristische punten die we tijdens dit bezoek nog niet hadden gezien. We begonnen bij het beroemdste straatje van San Francisco, het slingergedeelte van Lombard Street.

Vervolgens daalden we de heuvels af om het omdraaien van de cable cars van de Powell & Hyde-lijn te bekijken.

Daar vlakbij wandelden we ook nog even de Hyde Street Pier op, waarvandaan we toevallig een zeilwedstrijd langs zagen komen. Ook de enorme trekpleister bij Pier 39, de verzameling zeeleeuwen, mocht op dit rondje niet ontbreken.

Na een stevige lunch op het terras van het Hard Rock Cafe was het toch echt tijd om terug naar het hotel te gaan om mijn koffer op te halen. Daarvandaan reisden we samen met de bus naar het BART-station, alwaar het onvermijdelijke afscheid plaatsvond… Een ritje van een halfuur bracht me op de luchthaven en het is inmiddels al weer zo’n achttien uur geleden dat mijn vlucht daar vertrok.

Inmiddels ben ik namelijk al weer ongeveer twee uurtjes thuis, na op Schiphol verrast te zijn door mijn moeder die me niet zomaar helemaal alleen aan kon laten komen. Dat was erg gezellig!! Samen hebben we bijgekletst, natuurlijk over de States maar ook over het uitstapje dat ze met mijn zus naar Berlijn heeft gemaakt, en op Utrecht Centraal scheidden onze wegen zich weer.

Op dit moment zit Wim in het vliegtuig van San Francisco naar New Orleans, waar hij nog een weekje van de jazz zal gaan genieten. Voor mij houdt het hier echt op maar voor hem nog lang niet, dus bij dezen wil ik Wim graag nog een fantastische week toewensen in The Big Easy!!

Iedereen heel hartelijk bedankt voor het meelezen en voor de leuke reacties!

Groeten,
Joost.

Bladwijzer de permalink.

2 reacties op Afscheid in San Francisco

 1. Wim zeggen:

  Mooie vakantie, mooie blog en dank voor de mooie verhalen. Sterkte in het koude kikkerlandje aan de Noordzee.

  Wim

 2. Piet Rijk zeggen:

  Hoi Joost en Wim,

  Bedankt voor al jullie mooie verhalen. Ik heb er erg van genoten. Je reist zo a.h.w. ook een beetje mee. Joost, sterkte met het werken nu. En voor Wim: nog veel plezier in New Orléans.
  Bedankt ook namens Carla (we zitten op dit moment in “Driewegen”, een weekje op vakantie in het mooie (maar op het ogenblik natte) Zuid Beveland.