Canyonlands met weer onvoorstelbaar onvoorspelbaar weer

Zaterdag 23 mei:

We begonnen de dag rustig aan met boodschappen bij de plaatselijke supermarkt, gevolgd door een klein rondje door Downtown Moab, een leuk centrumpje. Aan het eind van de ochtend vervolgden we ons programma met een bezoekje aan enkele petrogliefen in de noordelijke rotswand naast de Colorado River.

Vervolgens reden we door naar het Canyonlands National Park, en dan wel het district het dichtst bij Moab: het Island in the Sky district. Onze keuze om gisteren naar Arches en vandaag naar Canyonlands te gaan pakte fantastisch uit, want tijdens dit Memorial Day Weekend (aanstaande maandag is het Memorial Day, een zeldzame vrije dag voor de Amerikanen, dus ze gaan dit weekend massaal op pad) zou het wel eens erg druk kunnen worden in de parken. Dat bleek al toen we de ingang van Arches passeerden: het verkeer stond al ruim een kwart mijl vóór de afslag stil op de vluchtstrook, en dan te bedenken dat de weg vanaf de afslag tot de toegangspoortjes ook nog eens ruim een halve mijl lang is; een wachtrij van meer dan een kilometer voor de toegang dus! Bij Canyonlands stonden gelukkig maar drie auto’s voor ons in de rij, hoewel het in het park zelf toch behoorlijk druk was. Maar we hebben er eigenlijk geen last van gehad, alleen het vinden van een parkeerplaats was soms een beetje lastig.

De naam van het district Island in the Sky is overigens niet geheel toevallig gekozen: het district ligt tussen de canyons van de Green River en de Colorado River in, en je hebt op veel plaatsen dan ook een prachtig uitzicht op deze canyons. Het eerste spectaculaire uitzicht was bij de Green River Overlook:


Klik hier voor een vergroting

Vervolgens reden we de weg naar het zuiden af, waar we onder andere bij Candlestick Tower Overlook keken, waar we twee jaar geleden die fantastische regenbui op ons af zagen komen. Dit keer zag het er een stuk rustiger uit, maar we hebben het vandaag toch niet droog gehouden. Regen schijnt hier in deze regio een uitzondering te zijn, maar ik blijk het met me mee te dragen … Toch levert regen af en toe fantastische uitzichten op, zoals we iets verderop langs de weg zagen bij Buck Canyon Overlook:


Klik hier voor een vergroting

Bij het zuidelijkste puntje van de weg bevindt zich Grand View Point Overlook, dat zijn naam meer dan waarmaakt. De kleuren hier zijn behoorlijk anders dan bij bijvoorbeeld Green River Overlook (dat volgens mij ook best de naam Grand View Point had mogen dragen, want ik weet niet welke ik mooier/grootser vind), meer wit langs de randen, zo lijkt het. En ook hier een mooie combinatie van regen en zonlicht:


Klik hier voor een vergroting

Na ons bezoekje aan Grand View Point reden we de weg terug tot de splitsing, en gingen we de weg op richting Upheaval Dome. Omdat het echter al laat was en we niet echt fut hadden om nog een flink stuk te wandelen, keerden we aan het eind direct om. Aangezien we op onze weg naar de uitgang weer langs de prachtige Green River Overlook kwamen en het nu veel mooier weer was (en er dus duidelijk ander licht stond), besloten we daar ook nog even te gaan kijken. Het zag er nu behoorlijk anders uit dan eerder vandaag:


Klik hier voor een vergroting

Hierna was het tijd om terug te gaan naar Moab. We zijn weer lekker uit eten geweest, bij het eten heb ik genoten van een Imperial Black IPA van de Uinta Brewery, een mix tussen IPA, Bock en Porter. Nog nooit zoiets geproefd, maar hij smaakte precies zoals ik naar aanleiding van deze omschrijving verwachtte. Note to self: uitzoeken of ik die in Nederland ergens kan krijgen (vertaling voor de lezer: heeeeerlijk).

Morgen is het alweer tijd om het vriendelijke Moab te verlaten. Wel hebben we nog bijna de hele dag hier te besteden, want we hoeven maar een uur of twee te rijden naar ons volgende overnachtingsadres. We gaan kijken of we Arches in kunnen (lees: willen) komen, om het uiteinde van het park (Devil’s Garden) te bezoeken, en als we de rij te lang vinden, dan gaan we heel langzaam de Utah State Route 128, een Scenic Byway, verkennen en misschien daar nog een stuk wandelen.

3 reacties


  1. Tsjong, jonge, het houdt niet op met prachtige vergezichten en rotspartijen! Wel wat anders dan de Nederlandse grazige weiden… Blijf je verbazen!


  2. Green River Overlook: woooow!


    1. Wat prachtig zeg. Lijkt bijna niet “echt”, zo mooi, maar ik geloof je hoor!:)

Reacties zijn gesloten.