From grizzlies to geysers

Donderdag 28 mei:

Dit bericht begin ik vandaag met een inleiding voor luie blogschrijvers, want ik kan deze zin gewoon kopiëren en plakken van gisteren: Grand Teton zou Grand Teton niet zijn als we ons eerste wildlife niet al zouden spotten binnen een paar minuten nadat we in de auto waren gestapt.

Vandaag zagen we op het eerste veld ganzen en elken, maar een paar meter verder zagen we wederom een hele hoop berenspotters die naar een grizzly zaten te turen, net als afgelopen maandag. Ditmaal hadden we echter wel geluk! Verderop in het veld zat een grizzlymoeder met haar twee cubs:


Klik hier voor een vergroting

Na deze fantastische spotting was het langzaamaan tijd om Grand Teton National Park te verlaten. Onderweg naar de noordelijke uitgang waren er nog wel enkele uitzichtspunten, maar vanwege de flinke bewolking hadden we daar niet zoveel aan… De meeste punten zijn we dus ook snel voorbijgereden.

Aangekomen in Yellowstone National Park begon de pret al snel: een klein stukje na de ingang bevond zich direct Moose Falls, een negen meter hoge waterval in de Crawfish Creek:


Klik hier voor een vergroting

Verderop zijn we nog gestopt bij Lewis Falls, en onderweg reden we door een stuk compleet kaal bos; één van de gebieden die tijdens de grote bosbranden van 1988 is afgebrand. Bizar hoe weinig groen er 27 jaar later nog maar is teruggekeerd.

Na een volgende korte stop in Grant Village kwamen we aan bij het ‘geyser basin’ van West Thumb: onze eerste geisers! En wat een prachtdingen zijn het:


Klik hier voor een vergroting

Bovenstaande foto is gemaakt van één van de ‘boardwalks’ waarover je moet lopen. Er is een flink stuk aan boardwalks, want er vallen bij West Thumb genoeg geisers te bekijken. Eén van de andere geisers daar is bijvoorbeeld de Black Pool:


Klik hier voor een vergroting

En hieronder volgt een foto van de andere kant van de Black Pool (genomen vanaf de boardwalk), waar je goed de diepte in kunt zien:


Klik hier voor een vergroting

Een slordige anderhalf uur later vervolgden we onze weg, die ons nu een flink stuk langs Yellowstone Lake voerde. Na een korte stop bij Fishing Bridge reden we verder noordwaarts, waar we bij de Mud Volcano de regen en de kou trotseerden en toch een kijkje gingen nemen. Dat was een goede beslissing, maar dat was een bison kennelijk met ons eens! Toen wij al weer bijna bij de parkeerplaats waren, kwam er een bison de boardwalk opgestrompeld. Een ranger was snel ter plaatse om het publiek op afstand te houden, maar gelukkig had het beest al gauw genoeg van de geisers en dook een stukje verder al weer de bosjes in.

Mede door de aanhoudende regen, maar ook door onze vermoeidheid in combinatie met de betere weersvoorspellingen voor de komende dagen, besloten we daarna in een vrij rap tempo door te rijden naar West Yellowstone, waar ons hotel voor de komende nachten staat. Onderweg kwamen nog wel een flink aantal bisons tegen, onder andere een paar met jonkies. Morgen meer Yellowstone!

4 reacties


  1. Jeetjemekreetje wat spotten jullie veel zeg! Wat prachtig die geisers!


  2. Ik ben het geheel en al eens met Carla!


  3. Haha, zo te zien zijn jullie bezig de Amerikaanse big 5 te spotten, wat die ‘5’ dan exact is bepalen we later nog wel ;-) goed bezig daar, schitterende foto’s :-)


  4. Oh wat een prachtige foto’s van Yellowstone! Brings back some memories :-) Ik zou zo weer teruggaan!

Reacties zijn gesloten.