Spuitwater

Zaterdag 30 mei:

Tijd om actieve geisers te gaan bezoeken in het Yellowstone National Park, dus tijd om door het zogeheten Geyser Country te rijden, oftewel de weg van Madison naar Old Faithful. De eerste attractie op de route was de Firehole Canyon Drive, een weg waarlangs watervallen in de Firehole River, de Firehole Falls, te zien zijn.

Hierna reden we de Firehole Lake Drive (handig dat ze zulke verschillende namen gebruiken hier…) waarlangs onder andere de Great Fountain Geyser te vinden is. Deze barst ongeveer elke elf uur uit, maar daar zit aan weerszijden een onzekerheid in van maar liefst twee uur. Toen wij er langsreden had hij een rustpauze, dus reden we verder deze weg af. Er waren meerdere mooie geisers te vinden, de meeste ook in ruste, maar de Young Hopeful Geyser maakte zijn naam gelukkig waar:


Klik hier voor een vergroting

Onze volgende stop was het gebied Midway Geyser Basin, waarin onder andere de beroemde Grand Prismatic Spring te vinden is. Dit is een erg beroemd ding, en eigenlijk eentje waarvoor je een vliegtuig moet huren om ‘m goed te bekijken; een foto van de Grand Prismatic Spring van bovenaf geeft namelijk een voor ongeveer iedereen bekend beeld. Als bezoeker zonder vliegbrevet kun je ‘m echter niet van boven bekijken, wat een heel ander, maar nog steeds mooi uitzicht geeft. De grote hoeveelheid stoom die eraf komt is enerzijds jammer (omdat je de mooie kleuren aan de randen minder goed ziet), maar geeft anderzijds ook wel weer een prachtig beeld:


Klik hier voor een vergroting

Vervolgens reden we door naar Old Faithful. Het gebied Old Faithful (met hotel, bezoekerscentrum, winkel, et cetera) is genoemd naar de gelijknamige geiser, de eerste geiser in het park die een naam kreeg en volgens Wikipedia (ahum) één van de meest voorspelbare geografische ‘features’ op aarde. Momenteel barst hij ongeveer elke anderhalf uur uit en wij hebben dan ook wat tijd gedood in het vermelde bezoekerscentrum en winkel tot het zover was… Maar het was de wachttijd helemaal waard:


Klik hier voor een vergroting

Na dit prachtige staaltje natuurgeweld zijn we nog wat verder door het gebied gewandeld. Er liggen namelijk nog behoorlijk wat meer geisers in deze omgeving, die voor een groot deel prima aan te lopen zijn (eigenlijk zijn ze dat natuurlijk allemaal, als je maar genoeg tijd hebt).


Klik hier voor een vergroting

Een aantal van de geisers in de buurt van Old Faithful ligt op en rond Geyser Hill. Zoals de naam al doet vermoeden zijn dit meerdere geisers vlak bij elkaar (de heuvel is immers niet zo groot), waaronder dit fraaie exemplaar:


Klik hier voor een vergroting

Omdat we toevallig een kleine anderhalf uur aan het wandelen waren in deze omgeving, grepen we de kans om nogmaals de uitbarsting van Old Faithful mee te maken, dit keer van de andere kant. Daarna hebben we nog een bezoekje gebracht aan Black Sand Basin (geen zwart zand te bekennen, maar wel prachtig) en Biscuit Basin, waarna we Geyser Country weer verlieten. Onderweg naar het hotel hebben we nog een kleine omweg gemaakt via de Gibbon Falls en de Beryl Spring, beide gelegen langs de weg van Madison naar Norris. Die weg rijden we morgen ook weer, maar dan gaan we naar ‘The Grand Canyon of the Yellowstone’. Met andere woorden: morgen meer Yellowstone!

3 reacties


  1. Fantastisch wat een geweld! Ik neem aan dat jullie de gehele dag uitsluitend spuitwater gedronken hebben…


  2. Wat een geweldige reis maken jullie en zo geweldig afwisselend

Reacties zijn gesloten.