Bezoekje aan de Grand Canyon

Zondag 31 mei:

Op onze laatste dag in Yellowstone gingen we naar de twee grote punten die we nog niet bezocht hadden: Canyon en Norris. Onderweg hadden we al een mooi uitzicht op een elkmoeder en –kindje die samen de rivier overstaken. Verderop namen we een kleine omweg via de Virginia Cascade, een waterval in de Gibbon River langs de weg van Norris naar Canyon.

Aangekomen bij de Canyon, voluit de ‘Grand Canyon of the Yellowstone’, bekeken we die eerst van de noordkant, vanaf de North Rim Drive. Langs deze weg zijn enkele mooie uitzichtspunten met zinvolle namen als Lookout Point (nee, echt?), Grand View (ik mag het hopen) en Inspiration Point (waarvoor dan?). Gelukkig had ik bij het laatstgenoemde punt zelf de inspiratie om onderstaande foto te maken:


Klik hier voor een vergroting

Nadat we de North Rim Drive hadden uitgereden, brachten we een bezoekje aan het visitor center in Canyon Village, waarna we de watervallen die naar de canyon leiden bekeken vanaf het uitzichtspunt Brink of Upper Falls. Daarna reden we ook de South Rim Drive, waar we bij Uncle Tom’s Point wederom een prachtig uitzicht hadden op de Upper Falls, maar ook op deze elk:


Klik hier voor een vergroting

Even verderop langs South Rim Drive kwamen we aan bij Artist Point, waarvandaan we ook een prachtig uitzicht hadden op de Grand Canyon en op de Yellowstone River.


Klik hier voor een vergroting

Nadat we ook de hele South Rim Drive hadden gereden, gingen we een stukje zuidwaarts tot aan Mud Vulcano, waar we afgelopen donderdag ook al waren geweest, maar waar we graag nog een keertje gingen kijken met beter weer. Daar troffen we, naast de modderige vulkaan zelf, ook de Dragon’s Mouth Spring aan, waarvan wij bedachten dat het wel een spannende ingang voor een attractie in de Efteling zou zijn (inclusief geluidseffecten en geur uiteraard):


Klik hier voor een vergroting

Ook bekeken we kort de Sulphur Caldron, waar op de parkeerplaats kennelijk ook ooit een hotspring is ontstaan, maar gezien de omheiningen op het asfalt is dit al iets langer geleden dan het exemplaar dat we eergisteren tegenkwamen bij Mammoth. Onze volgende en tevens laatste stop was de Norris Geyser Basin, welke eigenlijk uit twee bassins bestaat: Porcelain Basin en Back Basin. We begonnen onze tour bij de eerste, waar we onder andere op dit prachtige uitzicht werden getrakteerd:


Klik hier voor een vergroting

Vervolgens bekeken we ook nog een deel van het Back Basin, waarna we enigszins op tijd weer terugkeerden naar ons hotel. Morgen vliegen we namelijk door naar New Orleans, dus dat betekende dat de bagage weer even geherstructureerd moest worden om mee te kunnen en mogen op de vlucht. Dat bracht dus wel met zich mee dat we afscheid moesten nemen van het fantastische Yellowstone National Park! Heel erg jammer, maar we hebben wel alles gehaald uit de tijd die we hier gehad hebben. Jammer dus om dit natuurdeel van de reis achter ons te laten, maar wel erg gaaf om morgen het volgende hoofdstuk uit de reis te mogen openen: jazzstad New Orleans! Morgen waarschijnlijk dus geen uitgebreide spannende verhalen van mijn kant, we moeten nog een flink eind rijden naar de luchthaven van Salt Lake City en zijn pas laat in New Orleans en het wordt dus een echte reisdag, maar als het lukt laat ik wellicht nog wel kort iets van me horen.

2 reacties


  1. De grootse natuur in Yellowstone hebben jullie in elk geval goed opgesnoven! Nu weer de civilisatie. Weet je nog hoe je beleefd “good morning” moet zeggen? Veel plezier in het land van de gospel en de dixieland! Groetjes, Amanda


  2. Ben niet jaloers… ben niet jaloers… ben niet jaloers…. Hmm, lukt niet echt. Wat een prachtige foto’s en verhalen weer!

Reacties zijn gesloten.