Naar The Big Easy!

Maandag 1 juni:

Na een flinke autorit vanuit West Yellowstone naar Salt Lake City hebben we vandaag onze trouwe Chevrolet Equinox weer ingeleverd, na er in totaal 2725 mijl (4385 kilometer) mee te hebben gereden. Hij is ons uitstekend bevallen op onze reis door het natuurschoon van Utah, Arizona en Wyoming, maar het inleveren ervan luidde wel een mooi nieuw hoofdstuk in.

Op de luchthaven van Salt Lake City hebben we alle drie de voordelen van de zogenaamde “TSA Precheck” mogen ervaren: door de veiligheidscheck zonder je schoenen uit en je riem af te hoeven doen, en zonder je vloeistoffenzakje apart te moeten houden door de screening heen. Navraag leerde ons dat we hiervoor willekeurig waren geselecteerd (toevallig, aangezien Wim zijn ticket los heeft geboekt). Maar voor wat de service betreft: wat een zegen! Je bent er in een zucht doorheen; hopelijk kom ik die service nog veel vaker tegen.

Een grotendeels soepele vlucht bracht ons vervolgens ruim op tijd naar de luchthaven van New Orleans met de toepasselijke titel Louis Armstrong New Orleans International Airport. Met andere woorden: jazz, here we come!

Een taxirit bacht ons bij onze B&B in de Marigny, de Lions Inn. Hier heeft Wim twee jaar geleden ook al naar volle tevredenheid overnacht, en ik begrijp nu al waarom! Hoewel we hier pas na tien uur arriveerden, vonden Wim en ik het toch noodzakelijk om nog een biertje te gaan drinken bij de muziek van Frenchmen Street. Al toen we bij de B&B buiten voor de deur stonden, hoorden we zachtjes muziek van verderop komen. Dit bleek te komen van een brassband die op de hoek van Frenchmen en Chartres Streets speelden: mijn eerste kennismaking met livemuziek in New Orleans, ongeveer een uur nadat ons vliegtuig uit het nu zo ver weg lijkende Salt Lake CIty was geland.

En wat een muziek! Heerlijk om die muziek te horen, maar ook om de sfeer te proeven die daar op de straathoek heerste. Natuurlijk moesten we nog wat meer van Frenchmen Street verkennen, dus we zijn bijvoorbeeld binnengestapt bij een tent waar een band met tapdanseres een muziekstijl liet horen die van alles in zich had, maar zeker ook jazz. We zijn echter geëindigd bij The Spotted Cat, waar vanavond de geweldige Jazz Vipers speelden. Gaaf!!


Klik hier voor een vergroting

Wat een fantastische kennismaking met New Orleans!

3 reacties


  1. Ik was al jaloers… Maar nu!


  2. Zo te horen gaat het nu echt beginnen: een geiser sist misschien wat, maar jazz is toch heel wat beter; geniet er van!


  3. Geweldig! Ik ga in juli naar North Sea Jazz, maar dat is niets vergeleken met een echt bezoek aan de bakermat van de jazz…
    Heel veel (luister)plezier!

Reacties zijn gesloten.