Alle andere cirkels zijn nu ook rond…

Vrijdag 5 juni:

Inmiddels zijn Janneke en ik aangekomen op de luchthaven van Detroit, waar we nu net over de helft van onze vier uur durende overstap zijn. Ons volgende toestel staat al aan de gate, dus die vlucht gaat waarschijnlijk wel ongeveer op tijd vertrekken. De vlucht van New Orleans naar Detroit verliep rustig en was bovendien prachtig:


Klik hier voor een vergroting

Het eerste uur van de vlucht was het vrijwel onbewolkt en hebben we grotendeels parallel gevlogen aan de mooie Mississippi. Een waardig afscheid van New Orleans, dachten we zo.

Helaas hebben we vandaag van meer afscheid moeten nemen dan van Wim en New Orleans, namelijk van de hele vakantie. Maar goed, zo gaan die dingen: zonder einddatum zou een vakantie geen vakantie zijn. Wat nu rest is veel napret en nadenken over een volgende mooie bestemming.

De vakantiecirkel is zoals gezegd nu dus ook rond, nadat de muziekcirkel dat gisteravond al was. Zijn er dan nog meer cirkels? Nou, dat moet nog blijken, maar het zou zomaar kunnen dat er ook een gezondheidscirkel is die rond gaat worden, hoewel het nu niet Janneke is, maar ik het ben die brak in het vliegtuig zit. Gisteren had ik al een naar kuchje; vandaag gaat het het ene moment prima, het andere moment wat minder. Dat zou dan direct een cirkel vormen met de vorige keer dat ik na vakantie terugvloog naar huis, aangezien ik afgelopen oktober ook al ziek terugkwam uit zuid-Spanje. Reden te meer om nog heel vaak met het vliegtuig naar verre bestemmingen op vakantie te gaan, zodat ik empirisch kan aantonen dat ik niet altijd ziek terugkom van vakantie!

Alle gekheid op een stokje, ik heb genoten van de afgelopen weken. Zoals ik al voorspeld had vond ik het fantastisch om de parken van zuid-Utah en omgeving voor een tweede keer te bezoeken: je kent de weg een beetje, en weet wat de must-sees zijn. De grote verrassing van de reis was voor mij persoonlijk het Grand Teton National Park, dat heel veel toegankelijker was dan ik mezelf voorstelde. Maar dat dit de grote verrassing was betekent niet dat ik het ook het mooiste of leukste vond, want dat zou echt een duivels dilemma worden: alle bestemmingen die we bezocht hebben, alle parken en ook New Orleans, waren op hun eigen manier fantastisch en indrukwekkend. Aan een keuze waag ik me dus niet!

Via deze weg wil ik Wim en Janneke hartelijk bedanken voor hun geweldige gezelschap tijdens de afgelopen reis. Ik vind het ontzettend leuk en waardevol dat ik deze ervaring met jullie heb kunnen delen. Hier gaan we het nog jaren over hebben, let maar op. Wim, nog heel veel plezier de komende week, ik ben benieuwd naar je verhalen!

Ook iedereen die heeft meegelezen en die misschien wel heeft gereageerd ontzettend bedankt: enig contact met het thuisfront maakt een lange reis toch altijd net iets specialer. Wat de titel van mijn volgende blog wordt weet ik nog niet, maar dat zal de toekomst ons leren!

Groeten,
Joost.

4 reacties


  1. wij hebben heel erg mee genoten!


    1. Joost, heel erg bedankt voor je blog en je mooie foto’s en verhalen


  2. Joost, ik sluit me graag bij de vorige reacties aan. Goede gezondheid gewenst.


  3. Cirkels zijn per definitie rond ;-)

Reacties zijn gesloten.