Na drie opeenvolgende weblogs met ‘Amerika’ in de titel, leek het me de hoogste tijd voor een nieuw weblog, maar dan wel met een afwijkende naam. De keuze voor die naam is gevallen op IJsland!

Aanstaande woensdag vlieg ik, samen met Edo, naar het afgelegen eiland, om ons twee weken lang te gaan vermaken en verbazen, bewapend met een vierwielaangedreven auto en fotocamera’s.

Na één overnachting in de hoofdstad Reykjavík, laten we de bebouwing snel achter ons en bezoeken we op de eerste volledige dag in IJsland een deel van de zogenaamde ‘Golden Circle’, met onder andere Þingvellir. De volgende dag rijden we de helft van de hooglandenroute Kjalvegur (weg F35), en na een nachtje slapen maken we de route af en blijven we een paar dagen aan de noordkust. Omdat er op het onverharde deel van de andere hooglandenroute (Sprengisandsleið, weg F26) onderweg geen overnachtingsplaatsen zijn, rijden we die in één dag weer terug, waarna we nog enkele dagen in de buurt van en langs de zuidkust bivakkeren, om vervolgens weer terug te vliegen naar het (hopelijk) warme Nederland.

Op onderstaand kaartje zie je alle overnachtingsadressen van onze reis:


Bekijk de kaart in volledig scherm via Google Maps (opent in een nieuw venster)

Meer gegevens van de hotels, namelijk websites en locaties, en ook de vluchtdetails, staan op de pagina Vluchtgegevens en overnachtingen. Zoals altijd kun je je ook weer aanmelden voor de Nieuwsbrief, om van elk nieuw blogbericht automatisch een e-mail te ontvangen. Door de lange dagen en de afgelegen locatie van sommige hotels kan ik niet beloven dat ik elke dag een update plaats, maar jullie kennen me: ik ga het zeker proberen!

Ook nu weer hopende op een mooie reis en, dit keer nog meer dan anders, op mooi weer… Maar we gaan het beleven! Hopelijk hebben jullie net zoveel plezier met het lezen van dit blog als ik met het schrijven ervan.

Groeten,
Joost.

2 gedachten over “Afwijkende weblognaam?!

  1. Nu al leuk!! Hopelijk krijgen we de updates goed binnen! En anders horen we de uitgebreide samenvatting op een zaterdagavond Enjoy!

  2. Leuk Joost! Je vindt het vast fantastisch. Wij maakten 2 jaar geleden de ‘gewone’ rondreis IJsland. Die van jullie is helemaal bijzonder omdat je over de ongebaande wegen in het midden van IJsland gaat. Ik zie dat je ook naar Myvatn gaat. Ik heb nog een paar muggennetjes voor je die je daar over je hoofd moet doen. Myvatn betekent namelijk ‘muggenmeer’….. Heel veel plezier en maak vooral heel veel foto’s!

Reacties zijn gesloten.