Woensdag 13 juli: Reis naar Reykjavík.

Na een voorspoedige trein-, vlieg- en autoreis zijn we tegen zes uur ’s avonds lokale tijd (het is hier twee uur eerder dan in Nederland) aangekomen bij ons hotel in Reykjavík. Een hotel in een gewone straat, dat aan de buitenkant nauwelijks verraadt een hotel te zijn, behalve dan door het uithangbord. Binnen is het helemaal prima; een prettige kamer waarin ik mijn eerste IJslandse nachtje prima zal kunnen overleven.

Hoewel Reykjavík niet de reden is van mijn bezoek aan IJsland, was ik er toch wel benieuwd naar, dus zijn we nog een paar uurtjes de stad in gelopen; er moest natuurlijk ook nog gegeten worden. Enerzijds voelt de stad als een uit de kluiten gewassen dorp, anderzijds als een miniversie van een grote stad. Leuk om gezien te hebben. Een uitgebreid fotoverslag heb ik niet gemaakt, maar wel het bewijs dat er ook in IJsland weleens iets in bloei staat:


Klik hier voor een vergroting

Overigens blijkt dit het kantoor van het IJslandse kabinet te zijn (Stjórnarráð Íslands), dus de vraag is of dat ook wel zo zeer in bloei staat… Maar ik ga mijn vingers niet branden aan een antwoord daarop.

En als we het toch over bewijs hebben: eerder dan in voorgaande jaren zal ik bewijzen dat ik het toch echt zelf ben die in IJsland is:


Klik hier voor een vergroting

Bovenstaande foto is gemaakt bij de Hallgrímskirkja, een kerk die op een wannabe-heuvel in de buurt van het centrum ligt.

Nu ik dit schrijf is het trouwens tegen elf uur en is het nog helemaal licht… De zondondergang is hier rond half twaalf. Toch wel bijzonder!

Tot zover het verslag van vandaag. Een kort exemplaar, maar ongetwijfeld de komende dagen meer.

2 gedachten over “Reis naar Reykjavík

  1. Als bewijs stelt het niet zo héél veel voor als ik je kan pas herkende aan de manchetten van je jas! Maar ik geef Edo een herkansing, die kan véél beter!

Reacties zijn gesloten.