Zondag 17 juli: Oh my Goðafoss.

Er stond vandaag een korte reisdag op het programma: slechts zo’n honderd kilometer van ons vertrekpunt nabij Akureyri naar het volgende overnachtingsadres aan de noordkant van het meer Mývatn, bij de plaats Reykjahlíð. We besloten dan ook een kleine omweg te maken, door de oostrand van de fjord iets verder noordwaarts te volgen dan wanneer we volledig via route 1 waren gereden; namelijk via het plaatsje Grenivík. Het plaatsje zelf was niet erg boeiend, maar de omweg was leuk: iets langer langs de fjord, en op de weg terug naar route 1 langs een mooi watertje.

Al snel kwamen we aan bij wat ons hoofddoel van de dag zou blijken te worden, de waterval Goðafoss:


Klik hier voor een vergroting

Oh ja, ik ben er echt zelf geweest hoor!


Klik hier voor een vergroting

Vanaf verschillende punten heb je hier hele andere uitzichten op de watervallen, dus we hebben hier – fotografie-minded als wij beiden zijn – in totaal wel een uur of drie doorgebracht. Inclusief lunch, dat moet gezegd. Heerlijk om zo uitgebreid de tijd te nemen voor de foto’s!


Klik hier voor een vergroting

Er restte ons een korte weg naar onze eindbestemming van vandaag, waar we wel heel erg benieuwd waren, maar wel iets te vroeg aankwamen. Dus reden we nog een klein rondje, waarbij we uitkwamen bij een pizzeria op een andere camping. Daar hebben we ons vervroegde diner tot ons genomen, waarna we op een betere tijd terugkwamen bij onze overnachtingsadres. Bij gebrek aan boekbare kamers met privé-toilet en -douche hebben we een kleine cabin geboekt, met niets meer dan twee bedden. Nou ja, we hebben ook een raam en een deur, twee stopcontacten, een heel klein klaptafeltje en – het belangstijkste?? – een verandaatje met twee klapstoelen. Daar hebben we heerlijk uitgerust in de zon, waarbij we het allebei zowaar warm hadden in IJsland! Wat een luxe!


Klik hier voor een vergroting

We zitten hier in totaal drie nachten, dus morgen gaan we eens niet verkassen, maar de omgeving van Mývatn verkennen!

Een gedachte over “Oh my Goðafoss

  1. Ook nu weer: prachtig! Geen straf om daar drie nachten te blijven ( hoewel, voor Edo misschien? Het komt wel érg dicht bij kamperen!)

Reacties zijn gesloten.