Woensdag 27 juli: Blue Wednesday.

Mijn laatste blogbericht is er eentje zonder foto’s, want hoewel mijn camera en meestgebruikte lens beide spatwaterdicht zijn, leek mij dat niet bepaald voldoende om ze veilig te durven gebruiken op onze IJslandse bestemming vandaag: de Blue Lagoon. Het is een erg mooi complex en we hebben een uur of drie heerlijk in het warme en blijkbaar mineraalrijke water kunnen relaxen, en zijn daarbij natuurlijk het gebruik van een stoombad, een sauna én de bar in het water niet uit de weg gegaan. Het was er – zeker in de ochtend, we waren er al rond half tien – vrij rustig. Ik had niet gedacht dat ik het zo lekker zou vinden, maar het is natuurlijk ook een mooie en ontspannen manier om een toch best wel drukke vakantie af te sluiten en zo samen ouwehoerend een beetje terug te kijken op twee mooie IJslandse weken. We kwamen dan ook geheel ontspannen – en een tikkeltje verbrand – aan op de luchthaven van Keflavík om onze overigens enigszins vetraagde vlucht terug naar Schiphol te pakken.

Alle mooie plekken die we tijdens onze reis tegenkwamen – en waar we in de Blue Lagoon samen op terugblikten – hebben het weer tot een fantastische vakantie gemaakt. IJsland is een fenomenaal prachtig land met soms haast onrealistisch aandoend natuurschoon en bovendien aardige bewoners die het Engels prima machtig zijn. De rust en kalmte die het hele land uitstraalt heeft verder bijgedragen aan de relaxte sfeer die er ook op de wat drukker bezochte plekken heerst en ik hoop vurig dat die sfeer nog lang behouden kan blijven, ook nu IJsland kennelijk steeds populairder wordt als toeristische bestemming – iets wat we overigens op een behoorlijk aantal plaatsen zagen aan de bouwactiviteiten bij nu nog kleinschalige hotels. Ik heb één tip voor jullie: wil je naar IJsland, doe het dan snel. Misschien blijkt over tien jaar dat het een overbodige tip was, maar goed, dan ben je er maar alvast geweest! Ik kan het in elk geval iedereen aanbevelen die van gevarieerde en ruige natuur houdt.

Hierbij wil ik al mijn abonnees en andere lezers zeer welgemeend bedanken voor het volgen van en reageren op mijn in woord en beeld met jullie gedeelde avonturen. Misschien heeft het iemand wel geïnspireerd voor reisplannen, of herken je juist bestemmingen waar je zelf bent geweest (of zelfs beide!). Vast staat dat ik nog een hele hoop natuurschoon heb gemist op dat prachtige eiland, en dat ik dus zeker nog een keer terug moet naar IJsland. Zo ben ik nog helemaal niet in het noordwestelijk fjordengebied geweest, en ook een reis in de winter lijkt me een bijzonder indrukwekkende belevenis (en dan pik ik misschien het noorderlicht ook nog wel mee). Maar goed, dat is voorlopig niets meer dan dromen. Wel kan ik één ding beloven: een weblog ‘IJsland 2017’ komt er in elk geval niet, maar wie weet wat er in 2018 gebeurt…

Hartelijke groet,
Joost.

Een gedachte over “Blue Wednesday

Reacties zijn gesloten.