Nieuw reisblog, nieuwe bestemming

Waar het in 2018 op deze website stil is gebleven, is er in 2019 weer alle reden voor het bijhouden van een reisblog! Na in 2016 al eens een reisbestemming zonder ‘Amerika’ in de titel te hebben verkend, gaat dat dit jaar opnieuw gebeuren, en wel met Israël.

Op Eerste Paasdag vlieg ik samen met Edo die kant op en gaan we in precies twee weken het land verkennen. Het reisdoel stond al langer op Edo’s verlanglijstje, maar hij heeft mij eigenlijk onlangs pas ook geïnteresseerd gekregen. Vervolgens hebben we in vrij korte tijd een mooi reisprogramma samengesteld, waar we onszelf in die tijd zeker mee gaan vermaken!

Het Paasweekend valt dit jaar samen met het begin van Pesach, een feest dat ruim een week duurt. Omdat gedurende die periode veel gesloten is, hebben we gekozen om ons bezoek aan Jeruzalem niet direct na aankomst, maar juist aan het einde van de vakantie plaats te laten vinden. Zo is een reisschema ontstaan waar we de eerste dagen met onze huurauto het noorden van Israël gaan ontdekken met als uitvalsbasis Nazareth Illit, waarna we via een plaats in de buurt van de Dode Zee naar de zuidelijkste stad afreizen: Eilat. Daar leveren we de huurauto in en begint het enige door anderen georganiseerde deel van onze reis: een tweedaagse tour naar Petra in Jordanië. Na terugkeer in Eilat reizen we naar Jeruzalem alwaar we enkele dagen zullen verblijven en dan zit het er al weer op.

Zoals altijd zijn de details van de vluchten en de accommodaties op een aparte pagina ondergebracht. Ook de traditie van de nieuwsbrief per e-mail is voortgezet: rechts in beeld kun je je daarvoor aanmelden door je naam en je e-mailadres in te vullen en vervolgens op de knop Abonneren te drukken. Je krijgt dan direct een e-mailtje waarin je nog wel op een link moet klikken om je aanmelding te bevestigen. Tot slot is ook de RSS-feed is weer van de partij.

Nu rest alleen nog het wachten op Eerste Paasdag en op mijn kennismaking met Israël. Bij dezen wens ik jullie heel veel leesplezier toe, want dat betekent dan vast dat ik op reis ook veel plezier beleef… Hoewel ik me daarover geen enkele zorgen maak!

Eén reactie