Geen regen in het regenwoud

Geen regen in het regenwoud

Zaterdag 9 september.

Zoals al verwacht werden we vandaag wakker bij het geluid van regen die niet bepaald zachtjes naar beneden kwam. Na een kennelijk flink verregende nacht was het nog steeds aan het gieten, dus besloten we het ’s ochtends rustig aan te doen.

Aan het einde van de ochtend zijn we wel even Ucluelet ingereden om het dorpje te bekijken en wat boodschappen te halen bij de plaatselijke Co-op. Toen het na de boodschappen droog bleek te zijn, zijn we bij terugkomst bij het huisje even naar ‘ons’ strand, Terrace Beach, gelopen om daar van het uitzicht te genieten. Het was daar behoorlijk rustig, dus er vloog nogal een aantal vogeltjes rond, waaronder een boel American robins (roodborstlijsters) en één sandpiper (strandloper):


Klik hier voor een vergroting

Credits voor de herkenning van de sandpiper wederom (net als in 2015 voor herkenning van de groenstaarttowie) naar Birdsnap.com…

Na in het huisje te hebben geluncht was het tijd om weer wat aan sightseeing te gaan doen en zijn we naar het Pacific Rim Park gereden, om daar de Rainforest Trail te lopen: twee korte loops door het regenwoud.


Klik hier voor een vergroting

Wat een prachtige andere wereld is zo’n regenwoud toch. Het gaat hier overigens natuurlijk om een gematigd regenwoud; ik zeg hier ‘natuurlijk’ omdat het andere type regenwoud het tropisch regenwoud is en het moge duidelijk zijn dat dat hier niet aan de orde is…


Klik hier voor een vergroting

Links op bovenstaande foto is te zien dat het (smalle) pad dwars door het regenwoud is aangelegd. Het was dan ook een prachtige wandeling en om eerlijk te zijn doen de foto’s er eigenlijk geen recht aan. Maar ja, om ze dan maar niet te plaatsen gaat ook weer wat ver…

De volgende stop was de Shorepine Bog Trail, een korte wandeling door een moerasachtig gebied (‘bog’) waar bijna alleen maar draaidennen (‘shorepines’) te vinden zijn. De grond in dit gebiedje is behoorlijk zuur en arm aan voedingsstoffen, wat maakt dat deze bomen hier wel uitstekend kunnen groeien, maar veel anders dan ook niet.


Klik hier voor een vergroting

Om de middag af te sluiten zijn we nog naar het vlakbij gelegen Wickaninnish Beach gereden, waar we gisterochtend ook waren. Aangezien de mist toen we daar gisterochtend waren pas net aan het optrekken was en het nu behoorlijk zonnig was, zag het er behoorlijk anders uit dan gisteren. Daarvandaan zijn we doorgereden naar het restaurant waar we eergisteren ook al hadden gegeten voor wederom een heerlijke hap. Aangezien we daar niet al te lang voor zonsondergang waren uitgegeten zijn we met de auto naar de vuurtoren gereden om daar de zonsondergang te bekijken, vanwege het weidse uitzicht daar. Zo’n tien minuten voor tijd kwamen we daar aan en hadden een inderdaad weids en bovendien prachtig uitzicht:


Klik hier voor een vergroting

Bij terugkomst, na zonsondergang uiteraard, hebben we toch ook nog maar even op Terrace Beach gekeken naar het mooie licht; een soort afscheid van ons strandje. Morgen moeten we deze prachtige plek namelijk al verlaten en gaan we naar Victoria, op het uiterste zuidpuntje van Vancouver Island.

Reageren is niet mogelijk.